Producătorul britanic de cipuri Arm a strâns aproape 5 mld. dolari într-una dintre cele mai mari oferte de listare din acest an

Autor: Alexandra Cepăreanu 15.09.2023

Producătorul britanic de cipuri IT Arm, achiziţionat în 2016 de SoftBank, a strâns aproape 5 miliarde de dolari în oferta sa publică iniţială (IPO), scrie Bloomberg. Compania a stabilit preţul de 51 de dolari per acţiune, strângând astfel suma totală de 4,87 miliarde de dolari.

Arm a fost evaluată la aproximativ 54,5 miliarde de dolari şi urmează să fie listată joi pe Nasdaq, sub simbolul „ARM“. La începutul anului 2020, compania de tehnologie Nvidia a vrut să cumpere Arm pentru 40 de miliarde de dolari, în ceea ce ar fi fost cea mai mare fuziune din istoria sectorului de profil. Compania a abandonat tranzacţia la începutul anului 2022 din cauza opoziţiei din partea autorităţilor de reglementare.

În urma eşecului achiziţiei, Arm a decis, în 2022, să înceapă procedurile pentru listarea pe bursă, printr-o ofertă publică. Iniţial, IPO-ul era programat pentru finalul lunii martie 2023. De asemenea, SoftBank a anunţat că are în plan să facă compania Arm publică odată cu anunţul celor de la Nvidia privind terminarea eforturilor de realizare a fuziunii.

În toamna anului trecut, Arm Holdings Limited a depus public o declaraţie de înregistrare la Comisia americană de supraveghere a pieţei de capital (SEC) cu privire la propunerea de ofertă publică iniţială (IPO) a acţiunilor depozitare americane (ADS) reprezentând acţiunile sale ordinare. Arm a solicitat listarea ADS-urilor pe piaţa Nasdaq Global Select sub simbolul „ARM“.