Vrancart, companie deţinută parţial de fraţii Pavăl de la Dedeman, îl numeşte pe Nicolae Dumitrescu la conducerea societăţii, după încetarea mandatului lui Marian Ciucioi, care rămâne preşedinte al boardului

Autor: Cristina Bellu 19.09.2023

Vrancart (simbol bursier VNC), producător de carton ondulat la care investitori sunt şi fraţii Pavăl de la Dedeman cu un pachet de 17,16%, a anunţat marţi la Bursa de Valori Bucureşti că începând din 19 septembrie conducerea companiei a fost preluată de Nicolae – Paul Dumitrescu.

El îl înlocuieşte pe Marian Ciucioi, care şi-a încetat mandatul de director general al societăţii, dar care va rămâne alături de companie din poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

În paralel, Ciprian Fedor a fost numit director general adjunct.

Vrancart a finalizat recent operaţiunea de majorare a capitalului social şi a atras 48,9 mil. lei de la investitori în cele două etape.

Compania din Adjud a raportat venituri totale de 236,2 mil. lei în primul semestru din 2023, în scădere cu 16% faţă de perioada similară din 2022 şi profit net de 8,54 mil. lei, minus 32% an/an. În perioada ianuarie-iunie 2023, compania a realizat investiţii de 25 mil. lei, în creştere cu 37% an/an.

Vrancart are aproape 200 mil. lei capitalizare, iar cel mai mare acţionar este Lion Capital, cu 75,5% din capitalul social.

Acţiunile VNC înregistrează o creştere de 23,3% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 1,3 mil. lei, arată datele BVB.