Cum s-a transformat în 45 de ani fabrica Ursus de la Buzău, locul unde lucrează 370 de oameni în patru schimburi

Autor: Mădălina Dediu Panaete 25.09.2023

„Noi considerăm că această fabrică este una complexă comparativ cu alte unităţi de producţie din România. Aici putem realiza aproape orice, beri normale, beri fără alcool, beri cu arome în toate tipurile de ambalaje prezente pe piaţa din România, începând de la sticlă de 330 ml până la 750 ml, doze, PET, butoaie şi până la bere la tanc, care se consumă cu precădere în Bucureşti“, a spus Sorin Harabagiu, direc­torul fabricii Ursus Breweries de la Buzău.

Fabrica a beneficiat de investiţii majore, în 2006, în 2007 şi 2009, iar recent Ursus Breweries a investit 2 mil. euro într-o staţie de recuperare a energiei din gazele arse la unitatea de producţie din Buzău, care reduce consumul de gaze naturale al acesteia cu 18%.