Sistemul Coca-Cola a investit 55 mil. lei într-o linie de decontaminare PET la fabrica din Ploieşti

Autor: Mădălina Dediu Panaete 05.10.2023

Noua investiţie preia fulgii PET de la centrele de reciclare, după ce PET-urile sunt sortate, spălate şi mărunţite  Aceştia sunt topiţi la 300 de grade, iar prin mai multe procese sunt readuşi sub formă de ambalaje.

Sistemul Coca-Cola Româ­nia, cel mai mare business din sectorul bău­tu­rilor răcoritoare din România, a fina­lizat investi­ţia într-o linie de deconta­minare fulgi PET din fabrica de la Plo­ieşti, investiţie pentru care com­pa­nia a aplicat pentru un ajutor de stat. Investiţia s-a ridicat la 55 mil. lei (peste 10 mil. euro).

„Aceasta nu este o zi im­por­tantă doar pentru România, ci şi pentru grup. Când am devenit di­rector general în regiune în 2013 prima călătorie a fost în Româ­nia, odată cu inaugurarea li­niei asep­tice de îmbuteliere de la Plo­ieşti. De atunci nu am fost im­pre­sionat doar de oamenii din com­pa­nie, ci şi din sistem şi de parte­nerii noştri. Fabrica din Ploieşti este a doua cea mai mare a gru­pu­lui şi întotdeau­na a fost pionieră a inovaţiei în grup“, a spus Zoran Bogda­novic, CEO, Coca-Cola HBC, grup cu ve­nituri de peste 9,1 miliarde de euro în 2022. El a fost prezent la evenimentul de inau­gurare a noii linii, un eveni­ment care a reunit executivii de la nivel local, dar şi euro­pean ai Coca-Cola HBC. Alături de Zoran Bogda­novic au vorbit în ca­drul eveni­men­tului Nikos Koumettis, preşedinte pentru Europa în cadrul The Coca‑Cola Company, dar şi Jovan Radosavljevic, general mana­ger al Coca-Cola HBC România şi Mark Docherty, country manager al The Coca-Cola Company. De ase­menea, la eveniment a fost pre­zent şi prim-ministrul Marcel Ciolacu, Ştefan-Radu Oprea, minis­trul economiei, antrepre­no­riatului şi turis­mu­lui, dar şi oa­meni politici şi autorităţi locale.