Golden Foods Snacks, producătorul seminţelor Elmas, vrea să atingă 10% din vânzări la export în acest an

Autor: Mădălina Dediu Panaete 05.10.2023

Golden Foods Snack şi Derpan, producător de croissante pe care l-a cumpărat anul trecut, merg împreună la Anuga, cel mai important târg din domeniul alimentar.

Golden Foods Snacks, producător de snackuri sărate, seminţe, alune şi fructe deshidratate sub brandul Elmas, şi-a bugetat pentru acest an ca 10% din vânzări să fie înregistrate la export, faţă de 6,9% în anul 2022, conform raportului semestrial al companiei de la BVB.

„Activitatea de ex­port este în continuă creş­tere de la an la an. Pe această linie de business, compania colaborează cu clienţi din mai multe ţări din Europa. Începând cu anul 2023 canalul de ex­port va avea o creştere semni­ficativă ca urmare a par­te­neriatelor noi înche­iate cu clienţi din partea de vest a Europei. (…) De ase­menea, societatea rea­li­zează şi producţie în sistem de mărci private pentru partenerii acesteia“, se arată în raportul citat. Compania a avut în 2022 o cifră de afaceri de 62,2 milioane de lei, astfel că exporturile au reprezentat peste 4 milioane de lei. Golden Foods Snacks s-a clasat pe locul 50 în topul celor mai mari exportatori de preparate din legume, din fructe sau din alte părţi de plante.