VIDEO. Thomas Kolarik, vicepreşedinte pentru operaţiuni şi IT al BCR: Suntem prima bancă din România care deschide propriul fond de investiţii în start-up-uri tech. Începem discuţiile cu antreprenorii care caută finanţare după 1 ianuarie 2024

Autor: Adrian Seceleanu 05.10.2023

BCR, una dintre cele mai mari bănci locale, parte a grupului austriac Erste, va lansa anul viitor în România şi propriul fond de investiţii de capital de risc, care va oferi finanţări start-up-urilor tech în schimbul unor pachete de acţiuni din proiecte, completând astfel eforturile derulate prin acceleratorul InnovX-BCR pentru a susţine dezvoltarea ecosistemului local de start-up-uri.

„BCR va înfiinţa un vehicul de investiţii, un „corporate venture company” - CVC, care va fi deţinut integral de BCR pentru a oferi finanţare start-up-urilor din România în schimbul unui pachet de acţiuni din companie, şi vom fi astfel prima bancă din România care face acest pas. Deci dacă doriţi bani pentru start-up-ul vostru puteţi aplica pentru o finanţare începând din 1 ianuarie 2024”, a declarat Thomas Kolarik, vicepreşedinte pentru operaţiuni şi IT al BCR.

El a făcut acest anunţ în cadrul evenimentului IQ Digital Timişoara, organizat de UPGRADE 100.

Detalii în această seară, la ora 19,00, la emisiunea ZF IT Generation.