Alessandro Minniti, inginerul responsabil de podul de la Brăila: 1.350 de muncitori şi ingineri au fost pe şantier

Autor: Alina-Elena Vasiliu 06.10.2023

Peste 1.300 de oameni, 100 de furnizori şi 18.000 de fire de oţel – este un rezumat în cifre al desfăşurării de forţe care a stat în spatele procesului de construire a podului suspendat de la Brăila, cel mai mare proiect recent de infrastructură inaugurat în România.

Pentru Webuild, liderul asocierii care a fost responsabilă de realizare, acesta a fost unul dintre cele mai complexe proiecte de până acum.

„Peste 1.350 de muncitori şi de ingineri, angajaţi direct sau indirect, au fost implicaţi (în construcţia podului de la Brăila – n. red.) de la începutul execuţiei. În ceea ce priveşte aprovizionarea, acolo am lucrat cu 100 de furnizori“, spune Alessandro Minniti, deputy project manager în cadrul Webuild. Procesul de construire nu a fost lipsit de provocări, explică el, ba chiar a urcat în topul celor mai provocatoare pentru ingine­rul care are la activ numeroase alte lucrări majore de infra­structură.

Lucrările la podul suspendat de la Brăila au început pe 21 decembrie 2018 şi au presupus o valoare totală de 2,6 miliarde de lei.