CFR Marfă scoate la vânzare şi al doilea feribot şi reia licitaţia şi pentru prima navă. Compania a demarat vânzarea unor active pentru a înapoi la buget 570 mil. euro, sumă considerată de Bruxelles ajutor de stat ilegal

Autor: Mirabela Tiron 12.10.2023

Compania de stat CFR Marfă anunţă reluarea licitaţiei pentru vânzarea navei feribot Eforie, care nu şi-a găsit cumpărător în prima încercare din august, şi scoate la licitaţie şi a două navă (Mangalia).

„În vederea returnării ajutorului de stat considerat ilegal de către Comisia Euro­peană, CFR Marfă se află într-un proces amplu de valorificare a mijloacelor fixe disponibile neutilizate în activitatea de transport feroviar de marfă. În cadrul acestui proces care are ca scop maximizarea veniturilor şi accelerării procesului de stingere a ajutorului de stat, CFR Mar­fă reia şedinţa de licitaţie pentru nava ferryboat Eforie, urmând că şi cea de a două nava deţinută să fie şi ea valorificată prin licitaţie, prin inter­mediul Bursei Române de Mărfuri“, potrivit oficialilor companiei de stat.