Daniela Bădăluţă, preşedinte şi fondator al Recrex România: În următorii cinci ani vrem să atingem targetul de 10% din piaţa europeană de gestionare a dosarelor de Carte Verde

Autor: Mircea Nica 16.10.2023

Datorită intrării recente a Axeria Iard în piaţa de asigurări din România, portofoliul pe care îl gestionăm este încă tânăr. Recrex are capacitatea şi acoperirea necesară pentru a gestiona toate tipurile de daune, susţine Daniela Bădăluţă.

Recrex, companie de management al daunelor externe pentru asigurători, are în plan atingerea unui target de 10% din piaţa europeană de gestionare a dosarelor de tip Carte Verde, a spus Daniela Bădăluţă preşedinte şi fondator al Recrex România.

„În ultimii 5 ani, evoluţia segmentului de Carte Verde are o dinamică greu de neglijat. Asta chiar şi în condiţiile în care pandemia a influenţat intens piaţa - numărul de daune externe la nivel internaţional a scăzut cu 25%. Odată cu intensificarea călătoriilor terestre şi migrarea refugiaţilor din Ucraina, piaţa este în creştere. Anul 2023 pare a fi peste nivelul 2019, an în care au fost notificate şi gestionate 403.225 de dosare de daună Carte Verde la nivel european. În anul 2023, Recrex România are 96% creştere a cifrei de afaceri până la T3, faţă de 2022, iar pentru anul 2024 ne dorim în continuare dezvoltarea portofoliului din România cu un target de 35% din piaţă. În următorii cinci ani vrem să atingem targetul de 10% din piaţa europeană de gestionare a dosarelor de Carte Verde“, a explicat Daniela Bădăluţă pentru ZF.