Ionuţ Tănăsoaica, Electromontaj: Anul 2023 este unul record pentru noi în ceea ce priveşte proiectele externe. Am putea să spunem că am ajuns în era în care tot ce s-a construit acum 30-40 de ani trebuie modernizat

Autor: Roxana Petrescu 20.10.2023

Electromontaj are acum 2.000 de angajaţi, intenţia fiind de a aduce în viitorul apropiat alţi 300 de salariaţi în cadrul companiei. Planurile pentru următorii trei ani vizează diversificarea activităţilor, care sunt concentrate acum pe proiectarea şi construirea de linii electrice de înaltă tensiune şi staţii de transformare. De lucru este mai mult ca niciodată, nu numai în România, ci şi pe plan internaţional, spune Ionuţ Tănăsoaica, directorul general al Electromontaj.

Compania Electro­montaj SA a ter­minat anul trecut cu o cifră de afaceri de circa 442 de mili­oane de lei şi un profit net de 13 mi­l. lei, arată datele de pe platforma Termene.ro.

Din grupul Electromontaj fac parte companiile Emfor, Iproeb, Electro­t­ehnica şi Hidro­construcţia.

Companiile membre au unităţi de producţie proprii în Bucureşti (Fabrica de Stâlpi Metalici Zincaţi) şi în Câmpina (Fabrica de Cleme şi Armături). Din grup mai face parte şi Staţia de Încercări Stâlpi, din Bucureşti, destinată testării stâlpilor de înaltă tensiune.