Business MAGAZIN. Un imperiu cripto de peste 80 mld. dolari îşi schimbă stăpânul: Gigantul Tether va fi preluat de Paolo Ardoino, unul dintre cele mai discrete personaje din universul criptomonedelor, care conduce departamentul tech al companiei din 2017

Autor: Iulian Tenchiu 23.10.2023

Paolo Ardoino, directorul de tehnologie al Tether Holdings Ltd., este unul dintre cei mai puţini cunoscuţi oameni din industria cripto. Acest lucru s-ar putea schimba atunci când va prelua frâiele uneia dintre cele mai importante companii din sector, împreună cu stablecoin-ul de 84 de miliarde de dolari pe care îl emite, scrie Bloomberg.

Inginerul italian de software -  în vârsta de 39 de ani care va conduce compania în calitate de nou director executiv începând cu luna decembrie - nu este cunoscut pentru faptul că apare pe coperţile revistelor, pentru selfie-urile cu demnitarii G7 sau pentru că ar fi prietenul celebrităţilor, precum unii dintre colegii săi. În timp ce restul conducerii Tether a rămas în mare parte absentă din peisajul public, Ardoino a apărut ca liderul neoficial al companiei, comunicând mai ales prin postări pe reţelele de socializare, interviuri în presă şi ocazional la conferinţe din industrie.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro