Mirela Cojocaru, directorul general al hotelului Cişmigiu din Capitală: „Pe primele nouă luni avem un grad mediu de ocupare de 78% iar octombrie până acum a fost o lună bună“

Autor: Mirabela Tiron 27.10.2023

♦ Hotelul este controlat de spaniolii de la Hercesa, care au cumpărat clădirea în 2004 şi au transformat-o într-un hotel de patru stele

Hotelul de patru stele Cişmigiu din Bucureşti, una din clădirile monument ale ora­şului, controlată de spaniolii de la Hercesa, a finalizat primele nouă luni din acest an cu un grad mediu de ocupare de 78% şi venituri mai mari cu 15% faţă de perioada similară din 2019, an de referinţă în turism, potrivit oficialilor companiei.

„Pe primele nouă luni avem un grad mediu de ocupare de 78% şi s-a menţinut creşterea cu 15% a cifrei de afaceri faţă de perioada similară a anului 2019“, a declarat pentru ZF Mirela Cojocaru, directorul general al hotelului Cişmigiu, prezent de zece ani pe piaţa locală. Hotelul are o capacitate de cazare de 60 de apartamente. Unitatea este controlată de spaniolii de la Hercesa, care au cumpărat clădirea în 2004 şi au transformat-o într-un hotel de patru stele în centrul Capitalei, în urma unei investiţii de 15 milioane de euro.

Compania care administrează hotelul a avut anul trecut afaceri de 1,5 milioane de euro iar pentru acest an estimează afaceri peste nivelul din 2019, cel mai bun an din turism.