Premierul israelian Benjamin Netanyahu: A început a doua etapă a războiului împotriva Hamas. Vom distruge armata şi guvernul Hamas şi vom elibera ostaticii reţinuţi în Gaza

Autor: Cosmin Pirv 29.10.2023

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă că a început a doua etapă a războiului împotriva Hamas, cu scopul de a distruge armata şi guvernul Hamas şi de a elibera ostaticii reţinuţi în Gaza.

„Luptătorii noştri eroici au un singur scop: să distrugă acest inamic şi să asigure existenţa ţării noastre. Să nu se mai întâmple niciodată”, a declarat Netanyahu, citat de CNN.

Premierul a confirmat, de asemenea, că a vorbit cu familiile ostaticilor deţinuţi de Hamas şi a spus că le-a promis că va epuiza toate opţiunile pentru a-i aduce înapoi pe cei dragi lor.

Netanyahu a spus că războiul va fi lung. El a făcut o legătură între conflictul cu Hamas şi Războiul arabo-israelian dintre 1947 şi 1949, care a avut loc în momentul în care Israelul şi-a declarat independenţa.

„Războiul din interiorul Gaza va fi lung. Acesta este al doilea război de independenţă al nostru. Ne vom salva ţara”, a declarat Netanyahu.

Şi şeful armatei israeliene a spus că ziua de sâmbătă marchează o nouă etapă în războiul ţării împotriva Hamas şi că aceasta necesită o ofensivă terestră.

„Acesta este un război cu mai multe etape. Astăzi, trecem la următoarea”, a declarat generalul-locotenent Herzi Halevi, şeful Statului Major al Forţelor de Apărare ale Israelului, într-o înregistrare video publicată de IDF. „Forţele noastre operează în prezent pe teren în Fâşia Gaza”, adăugat el.