György Simó, managing partner, Day One Capital Fund Management: Avem în vedere mai multe companii româneşti pentru finanţare. Este foarte probabil ca portofoliul Day One să fie completat curând de un alt start-up românesc

Autor: Alexandra Cepăreanu 17.11.2023

„Din acest fond am investit în două companii româneşti – FlowX.ai şi Veridion (fost Soleadify) – circa 4-5 mil. dolari. Din noul nostru fond dorim să dublăm expunerea la ecosistemul de start-up-uri din România”.

Day One Capital, fond de investiţii din Budapesta (Ungaria) activ în zona start-up-urilor ajunse în faza seed, care a finanţat în trecut două companii româneşti la început de drum – FlowX.ai şi Veridion (fost Soleadify) continuă să caute start-up-uri de tehnologie din România care să aibă potenţial de scalare şi să „merite” finanţare.

„Avem în vedere mai multe start-up-uri româneşti pentru finanţare. Fără a dezvălui prea multe prea devreme, este foarte probabil ca portofoliului Day One Capital să i se alăture curând o altă companie româ­nească. Din acest fond am investit în două start-up-uri româneşti o sumă de aproximativ 4-5 mil. dolari, iar din noul nostru fond dorim să dublăm expunerea noastră la ecosistemul de start-up-uri din România”, a spus pentru ZF György Simó, managing partner, Day One Capital Fund Management.