Bursă. După Emiratele Arabe Unite, compania de securitate cibernetică SafeTech Innovations vrea să meargă în Arabia Saudită prin deschiderea unei filiale în Riad

Autor: Tibi Oprea 16.11.2023

SafeTech Innovations (simbol bursier SAFE) vrea să îşi consolideze prezenţa în Orientul Mijlociu şi a convocat acţionarii în data de 22 decembrie pentru a aproba înfiinţarea unei noi companii, în Arabia Saudită, deţinută integral de SafeTech. Decizia vine după ce la finele anului 2022 compania de securitate cibernetică a înfiinţat o companie similară în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

„Societatea, care va avea numele Safetech Innovations Co. / orice altă variaţie a acestui nume, va fi înfiinţată în Regatul Arabiei Saudite sub forma unei societăţi comerciale cu răspundere limitată ce va funcţiona în conformitate cu legislaţia acestui stat, urmând a avea sediul în Riad”, transmite compania într-un raport la Bursa de Valori Bucureşti.

SafeTech Innovations are o capitalizare de 173 mil. lei, după ce acţiunile SAFE au scăzut cu 6,8% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 40,3 mil. lei. Al doilea cel mai mare acţionar este Paul Rusu, cu un procent de 36,74% din capitalul social, arată datele BVB.

Compania a încheiat primele nouă luni din 2023 cu o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei, în scădere cu 4% faţă de perioada similară de anul trecut, respectiv un profit net de 5,9 mil. lei, în creştere cu 13%, potrivit datelor din raportul financiar trimestrial.