Harta turistică a României depinde doar de o colaborare între Ministerul Turismului şi cel al Culturii. România nu are nici măcar un site de promovare turistică

Autor: Miruna Diaconu 20.11.2023

Ministerul Turismului: „Avem în vedere dezvoltarea website-ului romania.travel, care va oferi informaţii detaliate şi actualizate despre atracţiile turistice.“

Existenţa unei hărţi turistice a României, cu care să se promoveze în pieţele externe, depinde doar o co­laborare între Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) şi Ministerul Culturii, colaborare care nu există în momentul de faţă.

Ministerul Antre­pre­noriatului spune însă că instituţia este deschisă la un astfel de parte­ne­riat, dar nu menţionează dacă a făcut paşi în această direcţie.

„MEAT a realizat hărţi cu obiective culturale pe diverse tematici, inclusiv o hartă care cuprinde obiectivele UNESCO. O hartă cu toate obiectivele culturale existente în România se poate realiza doar printr-o colaborare cu toate instituţiile din domeniul culturii, iar instituţia noastră nu exclude o colaborare în acest sens“, spun reprezentanţii Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.