Bursă. Polonezii de la casa de brokeraj Ipopema păstrează recomandarea de „menţinere“ pentru acţiunile OMV Petrom însă reduc preţul-ţintă. Potenţial de creştere de 3% în următorul an

Autor: Eduard Ivanovici 21.11.2023

Casa poloneză de brokeraj Ipopema a menţinut recomandarea de tip „hold“ acordată acţiunilor OMV Petrom (simbol bursier SNP), unicul producător local de petrol şi gaze, reiese dintr-un raport de analiză publicat pe platforma BVB Research.

Analiştii de la Varşovia au redus însă cu 5% preţul-ţintă, de la 0,6 lei la 0,57 lei pe unitate, într-o perioadă de 12 luni. Astfel, randamentul potenţial al acţiunilor ajunge la 3,4% în funcţie de preţul actual de tranzacţionare de la Bursă. Actualizarea vine după ce în raportul precedent Ipopema şi-a actualizat în jos ratingul de cumpă­rare.

„Am încorporat rezultatele la T3, am implementat noile taxe pentru companiile de petrol şi gaze din România. Anticipăm, de asemenea, o scădere de 3% a  preţurilor medii la hidro­carburi în 2024-2028. În consecinţă, estimările noastre privind EBITDA CCS ajustată pentru 2023-2028 au coborât cu 3% prin comparaţie cu prognozele precedente“, se arată în raport.