Grupul austriac VIG, prezent pe piaţa românească prin Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, a încheiat 9 luni/2023 cu subscrieri de aproape 11 mld. euro. România are o pondere de circa 21% în subscrierile regiunii ECE, însemnând circa 630 mil. euro

Autor: Mircea Nica 01.12.2023

Volumul subscrierilor VIG în regiunea Europei Centrale şi de Est (ECE) extinsă, din care face parte şi România, a ajuns la aproape 3 mld. euro în primele nouă luni din 2023, cu 11,3% mai mult faţă de 9 luni/2023.

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), prezent pe piaţa locală prin intermediul companiilor de asigurări Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, a încheiat primele nouă luni din 2023 cu un volum total al primelor brute subscrise de aproape 11 mld. euro (10,6 mld. euro), în creştere cu 11% faţă de perioada similară a anu­lui trecut, potrivit informaţiilor transmise de VIG.

Pe zona Europei Centrale şi de Est (ECE) ex­tinsă (ce include România, Albania, ţările baltice, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Kosovo, Moldova, Macedonia de Nord, Serbia, Slovacia şi Ucraina), grupul austriac a înregistrat la finalul primelor nouă luni din 2023 un volum al primelor brute subscrise de aproape 3 mld. euro, consemnând un ritm de creştere de 11%, faţă de 9 luni/2022, similar cu avansul total al subscrierilor VIG. În ceea ce priveşte contribuţia României la portofoliul VIG, la finalul anului trecut pon­derea a fost de 21% în volumul subscrierilor consemnat de VIG pe zona ECE extinsă.