Acţiunile grupului media francez Vivendi au crescut cu peste 10 procente la tranzacţiile de la Paris în urma anunţării unui posibil plan de divizare

Autor: Andrei Şerbănescu 14.12.2023

Acţiunile Vivendi au urcat cu peste 10% după ce conglomeratul media francez a declarat că ia în considerare posibilitatea de a se diviza, în cadrul unei revizuiri majore dirijate de miliardarul Vincent Bolloré, raportează Financial Times.

Compania cu sediul la Paris a declarat miercuri că a început colaborarea cu o serie de bancheri şi avocaţi pentru a evalua fezabilitatea unui astfel de plan, care are ca scop maximizarea evaluării sale.

„Vivendi a suportat un discount de conglomerat destul de ridicat, reducând substanţial evaluarea sa şi limitând astfel capacitatea sa de a realiza tranzacţii de creştere externă pentru filialele sale", a precizat compania.

„Pentru a elibera pe deplin potenţialul de dezvoltare al tuturor activităţilor sale... [grupul va] explora fezabilitatea unui proiect de divizare a companiei în mai multe entităţi."

Anunţul vine la doi ani după ce Vivendi a scindat Universal Music Group printr-o ofertă publică iniţială de succes care a cedat 60% din capitalul social acţionarilor săi. De la tranzacţia care a desprins cea mai valoroasă afacere a Vivendi, acţiunile grupului au înregistrat performanţe slabe, ceea ce a determinat compania să ia în considerare o viitoare divizare.

Acţiunile Vivendi au crescut cu 10% la începutul şedinţei de tranzacţionare de joi.