Fermierul are nevoie de tehnologie. Interviu Liviu Dobre, CEO al Agricover Holding: Am început să distribuim drone pentru aplicarea de produse de protecţie a plantelor. Este un business de viitor

Autor: Florentina Niţu 19.12.2023

Grupul Agricover, liderul pieţei de agribusiness din România, a început distribuţia de drone pentru aplicarea de îngrăşăminte, pesticide sau erbicide, o linie de business ce vine în întâmpinarea nevoilor viitoare ale fermierilor de a economisi şi de a eficientiza costurile.

„Am început alte linii de business, iar una este să distribuim drone pentru aplica­rea de produse de protecţie a plantelor. Aco­lo vedem viitorul, pentru că fermierul are nevoie de tehnologie“, a spus Liviu Dobre, CEO al Agricover Holding, într-un interviu acordat pentru Ziarul Financiar.

Liviu Dobre, care a preluat în 2012 funcţia de director general al Agricover Credit IFN, a completat că acest segment de business – distribuţia de drone – este de interes, dar nu se aşteptă ca businessul să decoloze din primul an, pentru că procesul de vânzare nu este simplu. „Atunci când mergem la un fermier să-i prezentăm produsele, primul lucru care ni-l cere este să vadă o demon­straţie. Este un business de viitor, dar trebuie să ve­nim cu partea de edu­caţie, pentru că fer­mierul cumpără dacă ştie ce şi cum să folo­sească“, a ex­plicat el.