Bursă. Star Residence Invest, companie listată la BVB, achiziţionează un teren de 25.000 mp în Bucureşti pentru 2,3 mil. euro

Autor: Eduard Ivanovici 21.12.2023

Star Residence Invest (simbol bursier REIT), companie care investeşte în industria imobiliară, înfiinţată de dezvoltatorul de real estate Impact (IMP), a informat piaţa locală de capital cu privire la achiziţia din 20 decembrie a unui teren alcătuit din şase loturi, situat în Sectorul 1 din Bucureşti.

Suprafaţa ajunge la 25.024 mp, iar preţul la 2,3 milioane de euro plus TVA. La semnarea contractului de vânzare a fost achitată 50% din sumă, restul de preţ urmând a fi plătit până la data de 20.12.2024, motiv pentru care vânzătorul a solicitat înscrierea dreptului de ipotecă legală asupra terenurilor, potrivit BVB.

„Terenul achiziţionat are un potenţial semnificativ de dezvoltare, beneficiind de o poziţionare excelentă într-o zonă în plină expansiune care se bucură de o dezvoltare urbanistică dinamică, facilitând oportunităţi considerabile pentru proiecte rezidenţiale. Achiziţia se încadrează în strategia noastră de a diversifica şi extinde portofoliul în sectorul rezidenţial, identificând oportunităţi valoroase pe piaţă”, scrie compania într-un raport.

Acţiunile REIT se tranzacţionează în scădere cu 6% de la începutul anului încoace, pe un rulaj de un milion de lei, la o capitalizare de 10,6 milioane de lei. Din acţionariat fac parte Momentum Capital Bucureşti (cu un pachet de 35,7%) şi Ion-Gheorghe Manea (20%).

„Valorificarea activului achiziţionat este planificată pe termen mediu şi lung. Vom monitoriza atent evoluţiile pieţei, schimbările în dezvoltarea urbanistică a zonei şi oportunităţile punctuale care pot apărea în ceea ce priveşte revânzarea sau parteneriatele de dezvoltare directă”, se mai arată în document.