Cum a reuşit o companie românească pornită de un antreprenor înainte să împlinească 30 de ani să reziste trei decenii pe piaţă şi să se lupte cu giganţii internaţionali. Gabriel Anicăi, fondator, Trust Expert: „Am învăţat cât cântăreşte rezilienţa într-un context antreprenorial”

Autor: Andra Stroe 07.01.2024

Spune Gabriel Anicăi, care consideră că în business e important să nu te descurajezi în faţa obstacolelor, ci să ai puterea să revii mai puternic după fiecare eşec aparent. El s-a avântat în lumea afacerilor la nici 30 de ani, pe o nişă ce abia începea să se dezvolte timid în România: instalaţiile HVAC. Astăzi, la trei decenii distanţă, compania pe care a dezvoltat-o se extinde cot la cot cu competitorii internaţionali, într-o piaţă din ce în ce mai educată şi tehnologizată. Ce obiective are fondatorul pentru următorul deceniu?

„Aveam doar 26 de ani când am făcut cunoştinţă cu lumea instalaţiilor HVAC, o lume în care m-a introdus un partener belgian. Deşi nu aveam o pregătire tehnică în acest domeniu, am înţeles întreaga complexitate a domeniului şi am văzut o oportunitate imensă pentru dezvoltare în viitor. Trust Expert a luat naştere în 1993, într-un moment de transformare şi oportunităţi pentru România”, povesteşte Gabriel Anicăi, fondator şi CEO al companiei. Potrivit lui, ce l-a fascinat la această industrie, care „îmbină frumos tehnologia cu nevoia oamenilor de confort şi siguranţă”, a fost  impactul pe care îl poate avea în vieţile acestora. În plus, crede că a fost înzestrat cu un spirit antreprenorial, o pasiune pentru inovaţie şi o nevoie profundă de independenţă. „Mai mult, părinţii mei au fost mentori pentru mine la începuturile Trust Expert. Mama, fiind contabil, m-a învăţat rigurozitatea în gestionarea resurselor, iar tatăl meu, având experienţă în instalaţii, a fost un mentor tehnic pentru mine în acele vremuri. Astfel, încă de la început, Trust Expert a fost mai mult decât o afacere pentru mine. A fost o sinteză a experienţelor, valorilor şi pasiunilor familiei mele.”

Citiţi articolul integral pe Business MAGAZIN.