Andrei Sulyok, Lindab: „Ar fi bine ca segmentul rezidenţial să revină pe trend crescător, să nu se întâmple bâlbe în derularea proiectelor cu fonduri PNRR“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 16.01.2024

♦ Amânarea proiectelor rezidenţiale a fost anul trecut cea mai mare provocare pentru divizia de acoperişuri a Lindab România, provocare ce s-a reflectat de altfel şi în rezultatele financiare.

Producătorul suedez de acoperişuri, hale metalice şi ventilaţii Lindab, care are în România o fabrică la Ştefăneştii de Jos, în judeţul Ilfov, a văzut o încetinire a vânzărilor de acoperişuri anul trecut şi speră la o revigorare a pieţei în 2024, fiind vorba despre un an electoral.

„Pe partea de acoperişuri, 2023 a fost un an care s-a încheiat sub aşteptările echipei de vânzări şi distribuţie. Amânarea proiectelor rezidenţiale s-a regăsit clar atât în numărul cererilor de ofertă – în scădere – care au ajuns la Lindab, cât şi în cifrele de vânzări efective“, spune Andrei Sulyok, directorul general al Lindab România.

Pentru divizia de ventilaţii însă, anul 2023 a fost „extraordinar“, aducând o creştere de 50% a vânzărilor. Premisele au fost bune în prima parte a anului, însă ulterior renunţarea la o parte din fondurile PNRR şi ajustarea bugetară au perturbat derularea unor proiecte.

„Echipa de hale metalice a avut un an foarte bun, special, întrucât a reuşit să depăşească ţintele propuse într-o piaţă cu tendinţă de stagnare.“