Bursa de la Bucureşti, în coborâre pe fondul valului de vânzări de pe plan extern. Lichiditatea creşte faţă de ziua precedentă. Toţi emitenţii din BET, pe minus

Autor: Eduard Ivanovici 18.01.2024

Indicele BET, de referinţă pentru Bursa de Valori Bucureşti, s-a depreciat pentru a doua zi la rând, înregistrând un declin de 1,38% miercuri, la 15.563,6 puncte, în contextul unui peisaj roşu la nivelul continentului.

Dinamica vine după o scădere de 0,14% la finele sesiunii de marţi, care a pus capăt unei serii de şase şedinţe consecutive de creştere, în care benchmark-ul a urcat cu 3% şi a marcat noi maxime istorice, conform BVB.

Din structura BET, cele mai mari scăderi au fost înregistrate de TeraPlast (-2,8%), Hidroelectrica (-2,6%), Purcari Wineries (-1,8%),  Transport Trade Services (-1,7%), Transgaz (-1,7%) şi BRD SocGen (-1,6%). De altfel, toate companiile incluse în indice au închis ziua pe minus.

Lichiditatea pe toate instrumentele financiare – precum acţiuni, obligaţiuni, certificate – a fost de 65 de milioane de lei. Media zilnică din 2024 este de circa 55 de milioane de lei, arată datele BVB.