Antreprenori locali. Lanţul Cărtureşti a finalizat anul 2023 cu afaceri de 75 mil. euro, plus 25%: „Continuăm investiţiile în provincie. Am deschis a doua librărie la Târgu-Mureş şi în februarie intrăm în Vaslui“

Autor: Mirabela Tiron 26.01.2024

În România distribuţia de carte nu este încă bine dezvoltată, sunt puţini jucători care operează librării fizice Strategia distribuitorilor de carte s-a schimbat în ultimii ani, aceştia au trecut de la magazine în spaţii stradale la unităţi în centre comerciale din mai multe oraşe.

Lanţul de librării Cărtureşti, con­trolat de Nicoleta Dumitru şi Şerban Radu, a finalizat anul trecut cu afaceri de 75 milioane de euro, în creş­tere cu 25% faţă de nivelul de 60 de mil. euro anul anterior, potri­vit ofi­cialilor companiei.

„Anul trecut a fost un an bun, iar în acest an conti­nuăm investiţiile în noi libră­rii în pro­vincie. Am deschis recent a doua librărie la Târgu-Mureş, în centrul comercial Plaza M, pe o su­prafaţă de 200 mp. Sun­tem acum pre­zenţi în ambele malluri din oraş“, a spus pen­tru ZF Şerban Radu, unul din cei doi acţionari ai lanţului de librării.