ZF Live. Roxana Mircea, managing partner la REI Finance: 2023 a fost un an foarte greoi pentru fondurile europene. Trebuie organizare la nivel de ministere, pentru că nu ne permitem să pierdem banii

Autor: Răzvan Botea 29.01.2024

„Pe programul de digitalizare (a IMM-urilor non-IT din PNRR – n. red.) nici măcar nu s-au semnat contractele de finanţare. Noi suntem în primii 100 cu o societate din grup şi nu am fost încă invitaţi să semnăm. Nu, deci nu s-au semnat contractele de finanţare. Sunt mii de proiecte care n-au primit nici clarificări.”

Roxana Mircea, managing partner la REI Finance, companie care se ocupă de consultanţă în domeniul fondurilor europene, a spus la emisiunea  de business ZF Live că 2023 a fost un an greu pentru fondurile europene, mai ales pentru liniile noi de finanţare, cum ar fi cele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Din păcate, anul 2023 n-a fost un an atât de roz pe majoritatea programelor, a durat foarte mult evaluarea. Nu ştiu să se detaşeze oameni între ministere, să fim un pic mai flexibili şi să se ajute ministerele să înţeleagă că e o nevoie comună , a noastră ca ţară să absorbim aceşti bani. Nu ne putem permite să ratăm aceste fonduri”, a spus Roxana Mircea la ZF Live, emisiune susţinută de Orange Business.