Bursă. Analiştii de la Erste actualizează recomandarea pentru acţiunile MedLife de la „menţinere“ la „acumulare“

Autor: Eduard Ivanovici 29.01.2024

Departamentul de analiză al Erste Group a oferit o recomandare de acumulare pentru acţiunile operatorului privat de sănătate MedLife (simbol bursier M), deci peste ratingul anterior de tip „hold“, po­trivit unui ra­port publicat pe plat­forma BVB Research.

Despre rezultatele la T3/2023 ale companiei din BET, analiştii Erste spun că există o oarecare îmbu­nătăţire privind evoluţia, notând un potenţial început de trend ascendent.

„Totuşi, compania a fost afectată de costurile de finanţare apărute ca urmare directă a finanţării strategiei de extindere. Deşi este prea devreme pentru a stabili o nouă tendinţă operaţională, trimestrul al III-lea oferă o oarecare siguranţă că – deşi există o volatilitate – tendinţa descendentă din ultimii doi ani ar putea fi pe cale de a se inversa“, reiese din analiză.

Cu preţul-ţintă de 4,73 lei pe unitate, menţinut de Erste, acţiunile M au potenţialul de a se aprecia cu 19,3% în următorul an, ţinând cont aici de preţul de tranzacţionare de 3,965 lei pe acţiune.