Ministerul Economiei explică insolvenţa Romaero cu „apariţia unui risc iminent de vânzare a unor active imobiliare importante“. ZF a solicitat acţionarului majoritar mai multe clarificări cu privire la situaţia în care se află compania.

Autor: Tibi Oprea 06.02.2024

Romaero (simbol bursier RORX) şi-a cerut insolvenţa ca urmare a situaţiei economico-financiare precare, dar şi pentru a evita vânzarea unor active imobiliare importante din patrimoniu, având în vedere că societatea de stat care fabrică piese şi repară avioane civile şi militare este o ţintă imobiliară atractivă pentru cele 35 de hectare de teren din nordul Capitalei.

„Pe fondul agravării situaţiei economico-financiare, dar şi al apariţiei unui risc iminent de înstrăinare a unor active imobiliare importante pentru societate, Consiliul de Administraţie al ROMAERO S.A. a decis, în data de 21.12.2023, deschiderea procedurii de insolvenţă la cererea debitoarei“, a răspuns Ministerul Economiei, acţionar cu 56,7% din Romaero, la solicitarea ZF.

Când vorbim de Romaero, ne putem gândi la aproximativ 35 de hectare în nordul Bucureştiului care reprezintă o ţintă imobiliară atractivă. În condiţiile în care un teren este vândut în vecinătate cu circa 800 de euro pe metru pătrat, terenurile Romaero sunt evaluate la aproximativ 270 mil. euro.