Compania producătoare de ţevi TehnoWorld din Suceava, scoasă la vânzare. Tranzacţia se învârte în jurul a 100 mil. euro. Compania a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 411 milioane de lei, în creştere cu 33% faţă de anul precedent, raportând un profit de 41,4 milioane de lei (plus 28%) şi un număr de 207 angajaţi

Autori: Alina-Elena Vasiliu , Cristian Hostiuc 22.02.2024

♦ Firma este deţinută în mod egal de trei asociaţi - Maria-Angela Amariei, Gabriela-Luminiţa Pavel şi Iustinian Pavel, potrivit informaţiilor de pe platforma Termene.ro.

Compania TehnoWorld din Suceava, care pro­duce ţeavă din polieti­lenă, a fost scoasă la vânzare, de acest pro­ces ocu­pându-se firma de consultanţă EY, potrivit surselor ZF. Deşi este o fa­brică mai puţin cunoscută la nivel naţional, TehnoWorld a realizat venituri semnifica­tive în 2022, care au ajuns la 411 milioane de lei, cu un profit de 41,4 milioane de lei. Com­pania numără peste 200 de angajaţi.

Interesul pentru achiziţia acestui busi­ness este destul de ridicat, printre potenţialii cumpărători regăsindu-se şi irlandezii de la CRH, care deţin în România producătorul de ciment Romcim. Nici reprezentanţii CRH, nici cei ai TehnoWorld nu au răspuns întrebării ZF pentru a confirma discuţiile privind această tranzacţie.

Produsele care se fac în halele TehnoWorld sunt potrivite pentru realiza­rea proiectelor de infrastructură, reţele de alimentare cu apă, reţele de canalizare, irigaţii, managementul deşeurilor.