Antreprenori locali. Aqua Bilbor, îmbuteliatorul apei Izvoarele Călimani şi proprietarul brandului Bilbor, a atras grupul Maria Trading ca asociat şi mizează pe creştere. „Capacitatea de îmbuteliere se va dubla. Vom relansa brandul Bilbor“

Autor: Mădălina Dediu Panaete 21.02.2024

♦ Reprezentanţii companiei spun că Aqua Bilbor a avut în 2023 o cifră de afaceri de 15,5 milioane de lei, iar odată cu relansarea brandului Bilbor compania mizează pe un avans de peste 10%.

Maria Trading şi Agro-Chirnogi, două dintre cele mai mari companii din agrobusi­ness, controlate de antreprenorul Băzăr Raluca-Valentina, prin intermediul firmei Prime Capital Invest, au preluat îm­preună 50% din părţile sociale ale Aqua Bilbor, un îmbutelia­tor de apă de izvor. Restul părţilor so­ciale sunt deţi­nute de Băzăr Raluca-Va­lentina, prin intermediul firmei Prime Capital In­vest, conform datelor din Monitorul Oficial.

„Parteneriatul cu Agro Chirnogi şi Maria Trading reprezintă o garanţie de dezvoltare şi extindere a businessului Aqua Bilbor, iar cooptarea acestora în cadrul acţionariatului Aqua Bilbor SRL va duce la creşterea şi con­solidarea poziţiei companiei pe piaţa apelor minerale naturale îmbutelia­te, prin facilita­rea accesului la finanţări în vederea creşterii capacităţilor de îmbute­liere şi de­po­zitare“, a spus pentru ZF Con­stantin Degeratu, adminis­trator al Aqua Bilbor.

El spune că înce­pând cu a­nul 2021 şi con­tinuând în cursul anilor 2022 şi 2023, Aqua Bilbor SRL a derulat o serie de in­vestiţii privind atât iden­tificarea de surse noi de apă mi­ne­rală na­turală în ve­de­rea creş­terii volu­mu­lui pen­tru îmbuteliere, achi­zi­­ţio­­narea de terenuri aflate în proximitatea facilităţii de îmbuteliere, cât şi in­ves­tiţii în două linii de îm­buteliere care optimizează greu­tatea am­ba­la­jelor prin reducerea canti­tăţii de plastic fo­losit. Aceste investiţii au con­dus la sporirea capacităţii de producţie.