Ahold Delhaize despre preluarea Profi în România: Odată cu această achiziţie, regiunea Europei Centrale şi de Est va deveni un diferenţiator în termeni de creştere şi un driver de profit pentru grup

Autor: Cristina Roşca 22.02.2024

În toamna anului trecut, grupul olandezo-belgian care deţine deja în România reţeaua Mega Image a anunţat că va cumpăra Profi  Acordul este acum spre analiză pe masa Consiliului Concurenţei.

Preluarea Profi va dubla busi­nessul pe care Ahold Delhaize îl are în România, spun oficialii grupului olandezo-belgian în cel mai recent raport fi­nan­ciar publicat. Profi e însă cu 34% mai mare decât Mega Image în termeni de cifră de afaceri. De ce nu creşte businessul în consecinţă?

Această afirmaţie a grupului e probabil să ia în calcul eventualele si­ner­gii, suprapuneri de busi­ness sau posibilitatea ca autorităţile din dome­niul concurenţei să decidă că este necesară vânzarea unor ma­gazine, fie ale Profi, fie ale Mega Image, reţeaua pe care Ahold Delhaize o deţine de peste două decenii pe plan local.