Bursă. Pensiile private Pilon II încep anul cu dreptul, cu un profit net de 890 mil. lei pentru participanţi în ianuarie. Activul net, plus 2 mld. lei. Numărul celor care contribuie lunar a crescut cu 16.561 de persoane, la 8,17 milioane de români

Autor: Tibi Oprea 25.02.2024

„Mare parte din câştig vine din uşoara scădere a dobânzilor la titluri de stat şi într-o pondere mai mică din investiţiile în acţiuni“.

Fondurile de pensii private Pilon II au început anul cu dreptul, având în vedere că au livrat celor 8,2 milioane de parti­cipanţi care contribuie cu 4,75% din salariul brut lunar un profit net de 890 de milioane de lei, potrivit datelor agregate de ZF din platforma DesprePensiiPrivate.ro.

„Mare parte din câştig vine din uşoara scădere a dobânzilor la titluri de stat şi într-o pondere mai mică din investiţiile în acţiuni, unde indicele BET a încheiat luna ianuarie cu un avans de sub un procent“, spune George Moţ, proprietar al DesprePensiiPrivate.ro, pentru ZF.

Analistul de pensii private a calculat profitul din punctul de vedere al participantului, nefiind preluat din situaţiile financiare ale administratorilor, adică ţine cont de toate costurile – comision activ, de tranzacţionare, taxa de audit etc.