Un nou scandal în lumea auto. După Volkswagen, încă un gigant se confruntă cu măsuri drastice pentru trişarea testelor privind emisiile

Autor: Business Magazin 25.02.2024

Ministerul japonez al Transporturilor pregăteşte măsuri împotriva unei filiale a Toyota pentru trişarea testelor privind emisiile de gaze de eşapament, inclusiv posibila retragere a certificării pentru anumite tipuri de motoare, a relatat luni publicaţia Nikkei.

Ministerul va ordona companiei Toyota Industries, cel mai mare producător mondial de motostivuitoare, să ia măsuri pentru a preveni "repetarea comportamentului necorespunzător", a relatat ziarul Nikkei, citat de Reuters.
Toyota Industries, care produce, de asemenea, maşini, textile şi electronice, ar putea pierde certificarea pentru un motor de excavator. Ministerul pare să pregătească o acţiune similară pentru două modele de motoare pentru stivuitoare, a adăugat acesta.

"Autoritatea de reglementare va cântări gravitatea abaterii înainte de a decide dacă va face acelaşi lucru pentru motoarele utilizate la vehiculele Land Cruiser şi la camionetele HiAce", se arată în raportul Nikkei.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro