Haos pe străzile de la Bruxelles: Fermierii protestatri au cauzat incendii şi vor să blocheze o zonă a capitalie belgiene. Poliţiştii au format cordoane în jurul instituţiilor europene

Autor: Petru Mazilu 26.02.2024

Fermierii protestatari au provocat incidente la Bruxelles. Ei au cauzat incendii şi încearcă să blocheze o zonă a capitalei belgiene chiar în timpul unei reuniuni a miniştrilor agriculturii din Uniunea Europeană. Poliţiştii au format cordoane în jurul instituţiilor europene.

Sute de tractoare au fost duse la Bruxelles pentru a participa la protestul de luni. Protestatarii au forţat cordoanele poliţiei şi au provocat mai multe incendii dând foc vegetaţiei şi unor cauciucuri.

Poliţiştii au folosit tunurile cu apă pentru a-i dispersa pe protestatari. Protestul are loc în timp ce la Bruxelles se desfăşoară summitul miniştrilor europeni ai agriculturii

Fermierii sunt furioşi din cauza taxelor, a costurilor în creştere şi a importurilor ieftine din afara UE care le pun afacerile în pericol.

Proteste asemănătoare s-au desfăşurat şi în alte ţări, precum Franţa, Spania, Portugalia, Italia, Olanda, Germania, Polonia şi România.