Piaţa de M&A din România a fost dominată anul trecut de tranzacţii domestice, mai exact de cele făcute de investitori locali. Numărul acordurilor realizate de străini a scăzut

Autor: Cristina Roşca 02.03.2024

ZF va lansa în următoarea perioadă cea de-a XVII-a ediţie a anuarului Top tranzacţii, care va prezenta cele aproape 250 de acorduri semnate în România de la începutul lui 2023 până în prezent.

Pe piaţa locală de M&A, în 2023, un an marcat de inflaţie şi de dobânzi ridicate, s-au semnat peste 230 de tranzacţii, iar cele mai multe dintre acestea, adică circa jumătate, au fost domestice, arată o analiză a companiei de audit şi consultanţă EY. Tranzacţiile domestice au la cumpărare investitori români care fac deal-uri în România.

Este interesant de remarcat că într-un an dificil din punct de vedere economic şi geopolitic, piaţa autohtonă de fuziuni şi achiziţii a fost susţinută de investitorii locali, care au continuat să parieze pe România. Astfel, numărul de tranzacţii domestice a crescut uşor (de la 116 la 119), potrivit EY.