Bursă. Polonezii de la Ipopema văd acţiunile Bittnet la 0,28 lei, în creştere cu 2,6% faţă de preţul curent

Autor: Tibi Oprea 28.02.2024

♦ Profitul net de 0,7 mil. lei a fost sub aşteptările analiştilor din cauza unor alocări substanţial mai mari pentru interesele minoritare.

Analiştii de la casa de brokeraj poloneză Ipopema au oferit o recomandare de cumpărare şi o valoare justă (fair value) de 0,28 de lei pentru acţiunile Bittnet Systems (simbol bursier BNET), care, la preţul curent de tranzacţionare, implică o creştere de 2,6%, potrivit unui raport de analiză.

Analiza Ipopema vine după ce grupul a raportat un profit net de 0,7 mil. lei în 2023, în creştere cu 107,7% faţă de anul precedent, dar cu 57,1% sub aşteptările brokerului de 1,7 mil. lei, din cauza unor alocări substanţial mai mari decât anticipa pentru minoritari.

Profitul înainte de interesele minoritare a fost de 2,9 mil. lei, plus 148,4% de la an la an şi cu 0,7% sub aşteptările Ipopema.

„Chiar dacă profitul net înainte de interesele minoritare a fost cu 0,7% sub aşteptări, ajungând la 2,9 mil. lei, alocarea pentru interesele minoritare a fost mult mai mare decât am anticipat, scrie Ipopema în raportul de analiză.