Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda a investit peste 1 mil. euro în creşterea capacităţii de depozitare şi în instalarea unor panouri fotovoltaice

Autor: Laurentiu Cotu 04.03.2024

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda, constructorul fabricii de MDF din Oarja, de lângă Piteşti, un proiect de 150 mil. euro al concernului turc Yildiz Entegre, a finalizat un program de investiţii de peste 1 mil. euro, ce a prevăzut creşterea cu 30% a capacităţii de depozitare pentru produsele finite şi instalarea unei baterii de panouri fotovoltaice pe o parte din halele de producţie. Panourile fotovoltaice au fost prevăzute să compenseze 30-40% din consumul nominal de energie al fabricii ASA CONS din Turda, produ­când 100 kWh.

„Pentru 2024 ne pro­pu­nem să înlocuim una dintre staţiile de producţie a betonului, o operaţiune care va fi cu siguranţă di­ficilă, complexă şi scumpă ca nivel investiţional. Pe lângă aceasta, avem lista noas­tră de obiective şi indi­catori de buget pe care tre­buie să-i atingem sau să-i depăşim. Mai plănuim pen­tru acest an investiţii în flota de tipare, în echipa­mente mobile, precum şi în eficientizarea consumurilor energetice“, a declarat pentru ZF Transilvania Bogdan Bul­garia, managing director pentru Europa de Est al grupului CONSOLIS.