Bursă. Patru dintre cei mai puternici executivi de pe Wall Street au vândut împreună acţiuni de 9,3 miliarde de dolari în luna februarie

Autor: Eduard Ivanovici 05.03.2024

Mari CEO, fondatori şi moştenitori de companii au vândut constant luna trecută din acţiunile companiilor care i-au făcut miliardari, într-un context în care piaţa de capital din Statele Unite a atins noi maxime istorice în februarie 2024, potrivit Fortune.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a vândut acţiuni la gigantul de e-commerce de 8,5 miliarde de dolari printr-o serie de tranzacţii realizate de-a lungul lunii trecute.

Jamie Dimon, CEO şi preşedinte al JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană în funcţie de active, a vândut acţiuni de 150 de milioane de dolari într-o singură săptămână, în ceea ce a fost prima sa retragere de numerar de când a preluat frâiele băncii în urmă cu 18 ani.

Leon Black, cofondator şi fost CEO la administratorul de investiţii Apollo Global Management, a realizat de asemenea prima sa vânzare de acţiuni, în valoare de 172,8 mil. dolari.

Mark Zuckerberg, CEO al Meta Platforms (Facebook), a tranzacţionat luna trecută circa 1,4 milioane de acţiuni, vânzând astfel o deţinere de 638 mil. dolari. În ultimele patru luni, vânzările ajung la 1,2 mld. dolari.

Trustul familiei Walton, moştenitorii fondatorului reţelei americane de supermarketuri Walmart, a vândut acţiuni de 1,5 miliarde de dolari în februarie. Familia deţine 45% din capitalul social al Walmart. Unii analişti sunt de părere că tranzacţiile semnalează un potenţial sfârşit al raliului înregistrat în ultima perioadă de Wall Street. Indicele S&P 500 a crescut cu 8,3% anul acesta, peste media la nivel global de 1,7%, reflectată de MSCI All-World Index. Nasdaq 100 este pe plus cu 10,6% fără dinamica din şedinţa de luni.