Bursă: Evergent Investments şi-a majorat la 10% deţinerea la compania românească de software mWare Solutions

Autor: Liviu Popescu 05.03.2024
Evergent Investments (simbol bursier EVER) şi-a majorat la 10% participaţia în compania de software mWare Solutions, prin participarea la o nouă rundă de majorare a capitalului social, conform unui raport al fondului de investiţii alternative, publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Potrivit celui mai recent raport trimestrial al Evergent, cel de la septembrie 2023, deţinerea fondului la mWare era de 5,6%, evaluată la 6,1 mil. lei.
"mWare Solutions SA (https://www.bigconnect.io/) se diferenţiază de companiile locale, dar şi internaţionale din sectorul IT deep-tech prin platforma sa tehnologică, care introduce capabilitatea de analiză a datelor nestructurate din cadrul organizaţiilor, utilizând un model semantic de înţelegere a datelor bazat pe reţele neuronale, cu capabilităţi native de tip deep-learning şi machine learning. Tehnologia mWare oferă clienţilor săi noi perspective în luarea deciziilor, noi indicatori şi posibilităţi de automatizare a proceselor organizaţionale bazate pe inteligenţa artificială", potrivit Evergent.
Fondul notează că sectorul IT este unul de importanţă majoră în economia românească, cu o pondere de peste 7,5% în Produsul Intern Brut. "Aşteptările acestui sector sunt de creştere cu rate de două cifre în anii următori, susţinută şi de PNRR prin componenta C7 – Transformarea digitală cu o alocare bugetară de 1,88 miliarde de euro".
mWare Solutions este controlată de mai mulţi antreprenori, potrivit datelor termene.ro. Compania a avut în 2022 afaceri de 9,5 mil. lei şi pierderi de 0,5 mil. lei.