Grecii de la Aktor au început lucrările de foraj pentru tunelurile de pe magistrala feroviară Braşov-Sighişoara. „Proiectul din România este o prioritate de top“. Aktor derulează aceste lucrări ca parte dintr-un consorţiu din care mai fac parte companiile Alstom şi Arcada Company.

Autor: Alina-Elena Vasiliu 07.03.2024

Constructorul grec Aktor, intrat anul trecut în grupul Intrakat din aceeaşi ţară, a demarat marţi lucrările de foraj la tunelurile din viitoarea magistrală feroviară Braşov-Sighişoara. Este vorba despre tunelurile de pe tronsonul Apaţa – Caţa, în realizarea cărora vor fi folosite patru utilaje de forare a tune­lurilor (TBM-uri). Primul a fost pornit marţi, pe 5 martie, pe şantierul din zona Racoş-Ormeniş, judeţul Braşov.

„Începem un proiect care va îmbunătăţi conectivitatea şi va stimula creşterea econo­mică a României“, a spus Ruxandra Vodă, directorul de comunicare al Aktor România. Ea a preluat această funcţie în luna februarie, experienţa sa anterioară fiind în grupul de companii Telekom Ro­mâ­nia, parte a Deutsche Telekom Group.

La eveniment au fost prezenţi şi Antonios Kyria­kos, general manager Aktor România, şi Apostolos Tza­vellos, COO Aktor, precum şi ministrul dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea.

„Acum câteva luni, Intrakat a finalizat achiziţia Aktor, cu scopul de a se transforma în unul dintre cele mai mari grupuri de construcţii din sud-estul Europei. Proiectul din Ro­mâ­nia a devenit astfel o prio­ritate de top pentru noii pro­prietari, s-a injectat capital în Aktor România pentru a accelera investiţiile în această ţară“, a spus Apostolos Tzavellos, COO Aktor.