Coreea de Nord a făcut exerciţii de artilerie în raza de acţiune a capitalei din Coreea de Sud

Ziarul Financiar 08.03.2024

Armata din Coreea de Nord a făcut exerciţii de artilerie în raza de acţiune a capitalei din Coreea de Sud. Exerciţiile au fost conduse de liderul nord-coreean Kim Jong Un. Acestea s-au desfăşurat lângă graniţa dintre cele două ţări.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a condus un exerciţiu de tragere cu artilerie al Armatei Populare Coreene, forţa militară a ţării, a informat vineri presa de stat KCNA, potrivit Reuters.

Exerciţiul de joi a implicat unităţi din apropierea graniţei care se află în raza de tragere a „capitalei inamicului”, a spus KCNA, referindu-se la capitala sud-coreeană, Seul, care are aproape 10 milioane de locuitori.

Şefii Statului Major Întrunit (JCS) din Coreea de Sud a declarat că militarii din Coreea de Nord au lansat mai multe obuze spre Marea Galbenă.

JCS a anunţat că monitorizează activităţile militare ale Nordului, în timp ce exerciţiile comune efectuate de armatele sud-coreene şi americane sunt în desfăşurare. Exerciţiile, cunoscute sub numele de exerciţii Freedom Shield, au început luni, iar numărul participanţilor este de două ori mai mare decât anul trecut.