Antreprenori locali. Bilka se uită spre o fabrică în străinătate. „Avem mai multe piste pentru a ieşi în afară, sperăm să prindă contur în 2024“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 11.03.2024

După investiţii de 35 mil. euro, Bilka a finalizat anul trecut fabrica de produse industriale, iar primele comenzi au fost deja livrate atât pentru proiecte din ţară, cât şi peste graniţe Pentru 2024, compania a bugetat pentru export o cifră de 50 mil. euro, faţă de 40 mil. euro în 2023.

Producătorul de acope­rişuri Bilka din Braşov, deţinut de Horaţiu Ţepeş, şi-a majorat cu 7% cifra de afaceri, încheind anul 2023 cu un rezultat de 248 de milioane de euro. În volu­me vândute, creşterea a fost de 25%.

„Anul trecut, focusul principal al companiei în ceea ce priveşte cifrele a fost pe consolidarea cotei de piaţă şi păstrarea unei marje de profit de 10%. Această strategie ne-a permis să ne atingem obiec­tivele şi ne propunem să continuăm pe aceeaşi linie şi în 2024, concen­trându-ne pe expansiunea pe pieţele externe, dar şi pe o creştere pe intern din punct de vedere valoric şi cotă de piaţă“, spune Horaţiu Ţepeş.