Macron îî acordă lui Bernaurd Arnault, fondatorul imperiului LVMH, cea mai înaltă distincţie a statului Francez, Legiunea de Onoare. La ceremonia de premiere a celui mai bogat om din lume au participat Elon Musk, Beyonce, Jay-Z şi Regina Iordanului

Autor: Valeriu Dănilă 14.03.2024

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, l-a decorat pe cel mai bogat om din lume, Bernard Arnault, în cadrul unei ceremonii la care au asistat Beyonce şi Elon Musk, scrie Daily Tribune.

Macron i-a acordat lui Bernard Arnault cea mai înaltă distincţie a ţării, Marea Cruce a Legiunii de Onoare, la evenimentul de miercuri seară, conform administraţiei prezidenţiale.

Printre invitiaţii de top s-au numărat Beyonce şi soţul acesteia, Jay-Z, Regina Rania a Iordaniei, şi al treilea cel mai bogat om din lume, Elon Musk.

Bernard Arnault este fondatorul LVMH, companie care este „premium partner” al Jocurilor Olimpice de la Paris din perioada 26 iulie-11 august.

LVMH este un gigant în industria luxului, grupul deţinând branduri în fashion, bijuterii, parfurmuri şi alcool.

Averea lui Bernard Arnault şi a familiei sale este estimată la aproximativ 219 de miliarde de euro de către Forbes, făcându-l cel mai bogat om din lume, înaintea lui Jeff Bezos şi Elon Musk.

O persoană apropiată preşedintelui a declarat că Macron a ţinut un discurs filosofic pe tema timpului, explicând modul în care Arnault a reuşit „să prevadă şi construiască pentru viitor”.

Aproximativ 3.000 de persoane primesc Legiunea de Onoare a Franţei pe an, printre care 400 de străini pentru „servicii aduse Franţei” sau pentru merite în promovarea drepturilor omului.