Gerke Witteveen, NN Pensii: Ne dorim mai multă diversitate în rândul companiilor listate. Băncile şi energia cântăresc mult pe piaţa de capital şi ar fi bine dacă ar intra şi alfel de companii

Autor: Alex Ciutacu 18.03.2024

Investitorii instituţionali au nevoie de mai multă diversitate pe piaţa de capital pentru a miza pe diversificare, în contextul în care bursa locală este dominată de jucători din energie şi din sectorul bancar în prezent, a explicat Gerke Witteveen, CEO NN Pensii, în cadrul ZF Capital Market Summit, 3rd edition.

„Ne dorim de la piaţa românească un set mai diversificat de companii listate, inclusiv sectorial. Dacă te uiţi la cât cântăresc băncile şi energia în piaţa actuală de capital ar fi foarte bine dacă ar intra şi altfel de companii pe piaţă”.

Pentru ca piaţa românească să rămână atractivă pentru investitorii instituţionali diversificarea este un element important.

„Credem în continuare că România este un loc bun pentru a investi, dar ne uităm şi peste graniţă. Pentru ca piaţa românească să fie atractivă pentru noi trebuie să fie suficientă diversificare, suficient volum şi dacă ai diversitate şi volum, lichiditatea nu va fi o problemă”.

Ce a mai declarat în cadrul ZF Capital Market Summit, 3rd edition: