Bursă. BNR aprobă numirea lui Valentin Vancea în funcţia de director general al Patria Bank

Autor: Eduard Ivanovici 18.03.2024

Patria Bank (simbol bursier PBK) a informat piaţa de capital că Banca Naţională a României a aprobat numirea lui Grigore Valentin Vancea în funcţia de director general şi membru în comitetul directorilor din cadrul băncii, conform unui raport publicat luni la BVB.

Toamna trecută, Patria Bank a anunţat că mandatul fostului CEO, Suleyman Burak Yildiran, a încetat prin acordul părţilor, după trei ani în care acesta s-a aflat la cârma instituţiei de credit. Valentin Vancea va deţine un mandat de patru ani începând cu luna aceasta.

În 2023, Patria Bank a înregistrat un profit net de 23,2 milioane de lei, în creştere cu 14% faţă de anul precedent, şi un venit net bancar de 197,4 milioane de lei, plus 4%. Veniturile din dobânzi au urcat cu 27% la 275,8 milioane de lei.

Acţiunile PBK se tranzacţionează în scădere cu 1,2% în ultimele 12 luni, pe o lichiditate de 1,4 milioane de lei şi o valoare de piaţă de 272 de milioane de lei. Capitalul social este controlat în proporţie de 84% de EEAF Financial Services, societate înregistrată la Amsterdam, în Ţările de Jos.