Grupul Agricover a vândut seminţe, îngrăşăminte şi pesticide de 1,8 mld. lei în 2023 şi a înregistrat o valoare brută a creditelor acordate fermierilor de 2,9 mld. lei

Autor: Florentina Niţu 01.04.2024

Agricover, lider în piaţa de agribusiness din România, grup deţinut de Jabbar Kanani, a înre­gistrat în 2023 o valoare brută de 2,91 miliarde lei a creditelor şi avansurilor acordate clienţilor în sold şi venituri de 1,85 mi­liarde lei din vânzarea de inputuri agricole, pre­cum seminţe, produse de protecţie a culturilor, produse de nutriţie a culturilor şi combustibili.

Grupul a ajuns la aproape 10.500 de fermieri, în creştere cu peste 5% faţă de anul 2022.

„Am reuşit să obţinem rezultate solide, în condiţiile unui an com­plicat. Anul 2023 a fost unul dintre cei mai dificili ani din istoria recentă şi a fost dominat de incertitudini. Fermierii s-au confruntat cu un declin al productivităţii din cauza secetei, cu creşterea costurilor pentru înfiinţarea culturilor şi scăderea preţurilor de vânzare. Strategia noastră, centrată pe nevoile fer­mierilor, a constat în adaptarea soluţiilor financiare la noile condiţii ale pieţei şi în asigurarea accesi­bilităţii inputurilor necesare ciclului agricol“, a spus Liviu Dobre, CEO al Agricover Holding.