Raiffeisen Bank România a fost desemnată „Best Bank in Romania for 2024” de către publicaţia internaţională Global Finance

Autor: Roxana Rosu 02.04.2024

Raiffeisen Bank România a fost desemnată „Best Bank in Romania for 2024” de către publicaţia internaţională Global Finance.

În 2023, Raiffeisen Bank România a înregistrat o creştere de 130% la planurile de investiţii, pensii facultative şi asigurări de viaţă cu componentă de economisire, iar prin modelul Banking 1:1 a deschis un nou capitol în relaţia cu clientul, oferind soluţii de planificare financiară.

”Avem  rezultate şi recunoaşteri care confirmă viziunea noastră: aceea de a fi mai mult decât o bancă pentru clienţii noştri, de a fi un partener de încredere în planificarea financiară pe termen lung. Suntem motivaţi de premiul Global Finance, deoarece evidenţiază performanţele echipei din România şi încrederea pe care o avem în puterea inovaţiei ca motor de creştere sustenabilă”, a declarat Zdenek Romanek, Preşedinte şi CEO, Raiffeisen Bank România.

În evaluare, Global Finance a luat în considerare factori care au inclus evoluţia şi creşterea activelor, profitabilitatea instituţiei financiare, acoperirea geografică,  raportul bun dintre credite vs total active, respectiv buna capacitate de a mobiliza resursele atrase pentru finanţarea economiei reale.

Activele totale ale Raiffeisen Bank România au depăşit pragul de 70 miliarde lei la finalul anului 2023, în creştere cu 13% faţă de anul anterior, iar veniturile totale au înregistrat o creştere cu 16% în 2023 faţă de 2022, atingând nivelul de 3,7 miliarde lei.

Rata de adecvare a capitalului băncii se situează la 21,4%, mult peste nivelul minim solicitat de BNR (17,4%). Expunerile neperformante s-au menţinut la niveluri scăzute (1,6%), iar poziţia de lichiditate (indicatorul de acoperire a necesarului de lichiditate, LCR) s-a situat la un nivel confortabil (267%), mult peste cerinţele minime regulatorii (100%).

Divizia Corporaţii a Raiffeisen Bank România a continuat să susţină economia reală prin creşterea activelor ESG cu 75% (aproximativ 320 milioane euro), atingând un nivel de acoperire sustenabilă a portofoliului de aproximativ 20%.

Global Finance, fondată în 1987, are un tiraj de 50.000 de exemplare şi cititori în 193 de ţări şi regiuni.