Best of ZF Power Summit 2024. Alina Stancu Bîrsan, Filip & Company: Câteodată, mai puţin este mai mult. Noi pendulăm între a nu sprijini prin legislaţie şi a suprareglementa până îngrădim efervescenţa din business

Autor: Roxana Petrescu 03.04.2024

Nu numai zona de legislaţie tinde să fie o problemă pentru dezvoltarea sectorului ener­getic local, ci însăşi aplicarea legislaţiei existente, care în mod surprinzător tinde, în anumite cazuri, să aibă semnificaţii diferite în funcţie de cititor. Mai departe, o strategie ade­vărată este foarte importantă într-un do­meniu în care investiţiile sunt intensive din punct de vedere financiar şi extinse ca dura­tă, a subliniat Alina Stancu Bîrsan, partener în cadrul firmei de avocatură Filip & Company, în intervenţia sa de la ZF Power Summit 2024.

„De anumite probleme discutam şi anul trecut, tot acolo suntem cu ele şi avem unele în plus. Nu se întâm­plă atât de mult pe cât ne-am dori în energie pen­tru că inclusiv ban­cabilitatea nu este sprijinită prin legisla­ţie“, a spus Alina Stancu Bîrsan în cadrul intervenţiei sale de la ZF Power Summit 2024, eveni­ment care a avut loc în peri­oada 27-29 februarie, în Bucureşti.