Traderul de cereale East Grain din Cluj-Napoca, controlat de grupul ceh Agrofert, şi-a bugetat pentru 2024 investiţii de 3,9 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu 05.04.2024

Traderul de cereale East Grain din Cluj-Napoca, controlat de Agrofert, cel mai mare grup de companii active în agricultura şi industria alimentară din Cehia, şi-a bugetat pentru 2024 investiţii de 3,9 mil. euro în creşterea capacităţii de stocare, a numărului de camioane, precum şi investiţii în sisteme ERP. În 2023 compania a achiziţionat o bază de recepţie cereale la Miercurea Sibiului, care a intrat în proces de modernizare şi care va avea o capacitate de stocare de 20.000 de tone echivalent cereale grele, uscător şi linie de cale ferată. Tot anul trecut a fost achiziţionată o locaţie în Ungaria, la Cegled, cu o capacitate de 30.000 de tone.

„În 2023 am continuat proiectele de modernizare şi creştere a capacităţii pentru bazele noastre de cereale - investiţii de 1,1 milioane de euro în activele East Silodep SRL şi de 2,3 milioane de euro prin filiala din Ungaria - precum şi de creştere a numărului de camioane din flotă proprie, deţinută de East Cargolog, investiţie de 940.000 de euro. Pentru 2024 am bugetat investiţii atât în creşterea capacităţii de transport cât şi a celei de depozitare, precum şi o fabrică de procesare a materiilor prime agricole“, a declarat pentru ZF Transilvania Radu Oltean, head of trading East Grain.