Business Magazin. Cine este James Bullough Lansing, cel care a înfiinţat JBL, unul dintre cele mai mari branduri de echipamente audio din lume

Autor: Andra Stroe 07.04.2024

Spre deosebire de alţi copii, fascinaţi de jucăriile specifice vârstei, James Bullough Lansing se distra fabricând diverse componente care luau forma unor echipamente radio. După ce a devenit un inginer strălucit, a dus această pasiune mai departe şi a fondat propria companie, JBL, astăzi unul dintre cele mai mari branduri de echipamente audio din lume.

Născut în iarna anului 1902, în Illinois, într-o familie numeroasă, cu 14 copii, Lansing şi-a dezvoltat interesul pentru sunet şi tehnologie încă din copilărie, când a început să construiască diverse componente folosite la aparatele audio, ba chiar şi anumite dispozitive din această sferă.

În tinereţe, antreprenorul a avut şi diverse hobby-uri legate de domeniul ingineriei şi al acusticii, interese care l-au determinat, mai târziu, să aleagă studii în domeniul electricităţii şi al mecanicii. Ulterior şi-a început cariera lucrând pentru diverse companii din industria audio. În timp ce lucra ca inginer la Baldwin Radio Company l-a întâlnit pe Ken Decker, iar cei doi au decis să se folosească de experienţa acumulată pentru a porni propria afacere, Lansing Manufacturing Company. Deşi a avut un start promiţător, după ce Decker a murit într-un accident aviatic businessul a început să aibă dificultăţi financiare, aşa că Lansing a hotărât să îl vândă către Altec Service Corporation.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro